Vi vil gerne sparre med dig, så du kan spare!

Vi vil gerne sparre med dig, så du kan spare!

Som kunde kan du få mere for pengene, hvis du er opmærksom på forskellige faktorer. Vær f.eks. opmærksom på følgende:

Når vi arbejder i A4 format, bruger vi trykark med plads til 16 A4-sider. De optimale sidetal er derfor tal, som 16 går op i, altså 16, 32, 48, 64, 80 osv. Derfor kan du f.eks. få et 16 siders A4 hæfte til samme pris som et 12 siders A4 hæfte. Der er langt større papirspild ved "skæve" sidetal.

Ved bogproduktion er det også en god ide at finde det optimale sideantal, da der kan være en del at hente hvis det går op med hele trykark. Faktisk kan man nogle gange spare penge ved at gå et antal sider op, eller måske spare endnu flere ved at gå få sider ned.

Papir i fabrikation: hvis du vælger et format til en sag i et større oplag, der ikke passer til en standard ark-størrelse, kan vi (hvis der er god tid) nå at bestille papir der er tilpasset det valgte format, så du undgår at betale for papirspild. En tilpasset papirfabrikation har en leveringstid på 2-3 uger, så jo før vi bliver indblandet, jo bedre er det for dig.

Et kvadratisk format skiller sig ud fra mængden, og mange vælger næsten pr. automatik det gamle standardformat 21x21 cm (en beskåret A4). Faktisk er der penge at spare ved at vælge formatet 19,8 x 19,8 cm, som i dag masseproduceres til en langt billigere pris.

Det er en god ide at ringe til trykkeriet, allerede når du er i gang med at planlægge tryksagen. Så kan vi fortælle dig, hvordan du får mest muligt for pengene.