Miljø

Hos PE offset forholder vi os til de øgede krav til miljøet. Vi kan tilbyde at miljøcertificere eller klimakompensere tryksager på følgende områder: Svanemærket, FSC mærket eller CO2 neutral. Med nedenstående tiltag er vi rustede til at imødegå ønskerne om større hensyntagen til miljøet i fremtiden.

CO2 neutrale tryksagerCO2 neutrale tryksager: er en mulighed for at klimakompensere sin tryksag. Kompensationen udregnes ud fra kuldioxid udslippet fra produktion af tryksagen - og evt. også transporten. Man køber en kvote (betaler en afgift) hos en udbyder for f.eks et ton CO2, og derved bidrager man til at modvirke drivhuseffekten på vores planet. Pengene fra kvoterne går til klimaforbedringsprojekter, der er med til at nedbringe verdens samlede CO2 udledning.

 

FSCFSC® (Forest Stewardship Council®):  er en politisk uafhængig, non-profit mærkningsordning til træ og papir. Når man køber et FSC-produkt, bidrager man til beskyttelse af miljøet og bevaring af skovene. FSC's mission er, at fremme økonomisk og social bevidst skovbrug af verdens skove, herunder at også skovarbejderne har ordentlige arbejdsvilkår. Når man bruger FSC logoet på en tryksag, viser det at råmaterialet i papiret kommer fra bæredygtigt skovbrug.

Hent guiden til FSC her...

 

SvanemærkeSvanemærket: svanemærket viser, at tryksagen er godkendt efter en undersøgelse der indbefatter miljøpåvirkningen fra råvare til affald. En svanemærket tryksag produceres efter et pointsystem, hvor hver delproces i tilblivelsen tildeles points, og til slut skal den samlede tryksag være produceret med et max. antal ″strafpoints″ for at kunne kalde sig svanemærket.

Hent guiden til Svanemærket her...

 

VerdensmålFN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling: Hos PE producerer vi med omtanke for miljøet. Vi er certificerede i forhold til det nordiske miljømærke svanen (skånsom produktion), FSC mærket (bæredygtigt skovbrug), og tilbyder CO2/ klimakompenserede tryksager. Vi støtter FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, og har selv valgt at prioritere 3 af målene, som vi specifikt arbejder med i vores produktion.

Læs mere om vores arbejde med verdensmålene her…

 

Grøn Strøm EWIIVi har fået certifikat på udelukkende at bruge strøm fra vedvarende energikilder som for eksempel vindmøller, solceller og vandkraft. Det er et vigtigt skridt i vores arbejde for at PE Offset bliver så bæredygtigt som muligt.

Blandt andet er trykkeriet Svanemærket, vi bruger FSC-mærket papir, ligesom vi genanvender materialer i stor stil og kan CO2-neutralisere tryksager. Det betyder meget for os at tage ansvar for vores miljøpåvirkning, og vi fortsætter med at arbejde på at reducere vores aftryk på kloden. Lad os sammen arbejde for en grønnere fremtid.