Længere ud i det blå

Længere ud i det blå

De blå farvetoner har utrolig stor betydning for den stemning, som et billede formidler. Tænk på et græsk postkort, hvor hvide huse står knivskarpt på en baggrund af himmel og hav, der kappes om at være mest blå. Et billede, der hos mange kalder glade ferieminder frem og vækker lyst til at rejse igen.

Blå er en stor spiller i farverummet, men somme tider kan de blå nuancer kamme for meget over i det violette. Derfor anbefaler PE offset nu ICC-farveprofiler fra det tyske colormanagement firma BasICColor GmbH som standard. Med denne profil kan vi komme længere ud i det blå og få flere nuancer med, uden at ryge helt ud i det violette.

Det er løsningen af en konkret opgave, der har ført til beslutningen om at anbefale BasICColor som standard frem for den mest udbredte serie af farveprofiler, der også er bygget ud fra UGRA / FOGRA’s seneste standarder.

Vi skulle producere en meget flot plakat, men de første prøvetryk ydede slet ikke det originale billede retfærdighed. Alt for mange af de blå nuancer forsvandt simpelthen. Derfor gik vi på jagt efter en anden farveprofil, der kunne løse problemet, og resultatet blev en helt anden plakat. Wow!

Efter at have arbejdet mere med BasICColor, anbefaler vi nu profilerne herfra som standard.