Et forløb uden steps

Et forløb uden steps

Vi har alle set det - og undret os - for da vi lavede forløbet, så det jo godt ud!

Som mange sikkert ved, er Photoshop ikke det bedste program at lave gradueringer, forløb, udtoninger eller hvad vi nu kalder det, med.

Hvis Photoshop ikke har dedikeret 4 gange det RAM, som det billede man arbejder med har, skal programmet ”låne” plads på harddisken, dvs. den laver små ophold i beregningerne af en graduering. Selvom det kun er marginaler, bliver de tit at se, og jo mere man stirrer på et forløb, jo tydeligere bliver det. Problemet kan også opstå, hvis man laver en for kompakt PDF-fil. Når Acrobat komprimerer dataene, laver den regneformel for gradueringerne, og ”overgangene” bliver måske endnu tydeligere.

Et godt råd er at lave forløbene i Illustrator eller i Indesign og så ZIP-pakke, eller lade være med at komprimere. PDF-dokumenterne fylder så væsentligt mere, fordi programmet beholder alle korrekte data. Det prøver ikke at lave regnestykkerne i formler, som en komprimering gør.

Vil lige minde om, at ifølge Adobe understøtter Acrobat PDF-filer i ældre niveauer som 1.3 og 1.4, ikke lag, gennemsigtighed osv. Det sker først fra niveau 1.5 og de sidste effekt-tiltag først fra niveau 1.6. Et uheldigt sammenfald er, når der laves PDF-filer i niveau 1.3 og komprimeres. Her forsvinder der rigtig mange data, og kvaliteten bliver måske ikke helt, som man har forestillet sig. Det kan sagtens trykkes, i mange tilfælde også godt nok, men det kunne være bedre.